RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Zimska čarolija” prvi put i u Brčkom

U organizaciji brčanskog Udruženja Kreativno i humano-Stari zanati i rukotvorine, danas na Trgu mladih prvi put je organizovana novogodišnja manifestacija pod nazivom “Novogodišnja zimska čarolija”.

Predsjednica ovog Udruženja, Ruža Đurić Milinković, kazala je da je u sklopu manifestacije pored sajma ručno rađenih novogodišnjih proizvoda, kako ovog udruženja, drugih brčanskih udruženja i kreativnih sugrađana, te gostiju iz Dervente i Drenovaca, za najmlađe predviđeno i druženje sa Djedom Mrazom, te fotografisanje uz muziku i slatkiše.

“Po prvi put za naše sugrađane i najmlađe smo upriličili ovakvo novogodišnje druženje, a želja nam je da iduće godine ovo preraste u nešto veće”, dodala je Đurić Milinković.

Predsjednica Udruženja žena Bošnjakinja, Munevara Kaloper je rekla je da u Distriktu treba da se svi zajedno, družimo, veselimo i dočekujemo praznike bez obzira na vjeru i naciju.

“Došli smo da svojim učešćem podržimo ovu manifestaciju i pripremili smo za dječicu slatkiša i peciva kojih ćemo dnevno da podijelimo oko pedesetak. Dobro je da i Brčko ima ovako nešto, i nadamo se da će do godine to biti bolje i bogatije organizovano ”, dodala je Kaloper.

Jedan od posjetitelja kojeg smo zatekli na štandu sa slatkišima, istakao je da je odlično što je ovako nešto organizovano.

Manifestacija će trajati do 23. decembra, tako da građani koji nisu mogli danas posjetiti štandove postavljena na Trgu mladih, to mogu učiniti sutra ili prekosutra u vremenu od pola deset do 14 sati, s tim da će sutra u 12 sati biti organizovana i podjela paketića za najmlađe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.