RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usvojen Zakon o zabrani pušenja

Prvi dio današnjeg zasjedanja brčanskog Parlamenta obilježilo je usvajanje Zakona o zabrani pušenja i korištenja drugih duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu.

Usvajanju pomenutog zakona koji je predložila zastupnica SDS-a, dr Lidija Ljubojević, predhodilo je prihvatanje amandmana od kojih je ključan onaj da kafići veličine do 50 metara kvadratnih mogu samo odlučiti hoće li objekti biti za pušače ili nepušače, te da se zakon primjenjuje odloženo u odnosu na njegovo usvajanje do šest mjeseci.

«Ovo smo morali prihvati kao kompromisno rješenje jer mali kafići nisu u mogućnosti praviti klasične pregrade, dok za sve druge objekte važi obaveza fizičkog razdvajanja pušača od nepušača, dok u objektima u kojima se služi hrana decidno je zabranjeno korištenje cigareta», istakla je predlagač zakona SDS-ova zastupnica, dr Lidija Ljubojević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!