Dani medijske i informacijske pismenosti

U BiH počela kampanja “Dani medijske i informacijske pismenosti”

Regulatorna agencija za komunikacije u saradnji i uz učešće organizacija i institucija aktivnih u oblasti medijske i informacione pismenosti organizira kampanju “Dani medijske i informacijske pismenosti” uz ovogodišnji moto Prilike i izazovi u digitalnom okruženju u periodu od 24. 10. do 31. 10. 2021. godine. Kampanja je pokrenuta s ciljem isticanja društvenog značaja medijske i informacijske pismenosti (MIP) i promocije projekata različitih aktera u ovoj oblasti, po uzoru na slične tematske kampanje u drugim državama, ali i regionalne i globalne kampanje, kao što su EU Media Literacy Week ili UNESCO-va Globalna sedmica MIP.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se aktivno uključe u kampanju kako bi zajedno doprinijeli intenziviranju aktivnosti i promociji medijske i informacijske pismenosti, poticanju društvene rasprave o značaju ove teme, te promociji materijala izrađenih u ovoj oblasti, kao što su različite studije, materijali za nastavnike, djecu i roditelje, ali i sve građane. U kampanju se možete uključiti na sljedeći način:

  • kreiranjem i distribucijom edukativnih sadržaja na različite teme iz oblasti MIP,
  • kreiranjem i distribucijom medijskih sadržaja na različite teme iz oblasti MIP,
  • organizacijom događaja (radionica, diskusija, predavanja, prezentacija, takmičenja i sl.),
  • učešćem na “Sajmu medijske i informacijske pismenosti” 25. 10. 2021. godine,
  • animiranjem drugih aktera da sami održe aktivnosti uz pomoć raspoloživih materijala – npr. nastavnici, bibliotekari, odgajatelji i sl.,
  • dostavljanjem materijala iz ove oblasti koje možemo promovirati na Facebook stranici Medijska i informaciona pismenost u BiH i web-stranici www.medijskapismenost.ba,
  • te podrškom online i medijskoj kampanji.

Za sve informacije i prijedloge, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese medijskapismenost@rak.ba.

Izvor: https://medijskapismenost.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button