RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Форум „АТРИУМ-Туристичке руте у БиХ“

Шеф Службе за туризам Владе Брчко дистрикта БиХ Александар Ђурић, заједно са представницима градова и општина у БиХ, као и представницима туристичких организација, заједница и агенција, присуствовао је Форуму/Конференцији „АТРИУМ-Туристичке руте у БиХ“ коју организује „Ротор” организација за развој туризма регије из Добоја, гдје је и одржан форум.

Наиме, ова организација је потписаним споразумом са 21. градом из БиХ званичан партнер у оквиру међународног пројекта “АТРИУМ-Архитектура тоталитарних режима XX. вијека у урбаном менаџменту” који финансира Европска унија. Форум/Конференција је одржана с циљем презентације Дигиталног каталога АТРИУМ, Туристичког инфо водича са 6 Културних рута архитектуре 20. вијека у БиХ, Асоцијације АТРИУМ, као и питања о сарадњи на промоцији Културних рута БиХ.

Ђурић је изразио задовољство досадашњим током Пројекта, уважавајући чињеницу да је кандидовани објекат брчанске Жељезничке станице, али и друге атрактивности Брчког, дио садржаја поменутих водича и дигиталног каталога те је истакао да се Брчко дистрикт БиХ дефинисао у оквиру пете културне руте.

Разлог више за задовољство је што се у оквиру пројекта налази дигитална верзија експертизе стручњака који су сваки објекат детаљно описали и припремили за будућа кандидовања која се даље односе на конкретне реконструкције и финансирања нових намјена.

На Форуму је наглашен велики успјех Пројекта који се односи на чињеницу да је Савјет Европе 11. априла 2014. године у Луксембургу признао културне туристичке руте БиХ кандидоване у транснационалном пројекту АТРИУМ као значајан покушај да се интересантна здања 20. вијека туристички валоризују и добију нови значај.

Више о овом пројекту можете наћи на: www.atrium-see.eu i www.atrium-katalog.com

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.