RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Članovi Vijeća za ekonomska prava Demokratske fronte BiH, danas u Brčko

Članovi Vijeća za ekonomska prava Demokratske fronte BiH, danas u Brčko pred više od 100 članova i simpatizera, prezentirali «Viziju ekonomskog razvoja BiH za period 2014-2022».  Ovom dokumentu, koji se bazira na: Sistemskoj podršci privredi, reformi javne uprave, jačanju investiranja i podršci ruralnom razvoju i turizmu, nakon analize sa članovima stranke iz cijele zemlje, biće pridodati i operativni planovi izvršenja, rečeno je na prezentaciji.

«Sve što smo naveli operativno je provodivo jer je bazirano upravo na analizi moguće realizacije u praksi i efikasnosti preduzetih mjera» istakao je član Vijeća za ekonomska prava DF Milan Dunović.

Prvi čovjek Demokratske fronte Distrikta, Ermin Džindić, poentu vidi u suštinskoj promjeni prakse u kojoj će želju za zapošljavanjem u administraciji, zamjeniti potreba za jačanjem realnog, odnosno proizvodnog sektora.

Brčko je, nakon Goražda i Gračanice treći grad u BiH u kojem su eksperti Demokratske fronte prezentirali Viziju razvoja 14-22.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.