RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Представници општине Бајина Башта из Републике Србије посјетили градоначелника

Представници општине Бајина Башта из Републике Србије боравили су данас у Брчко дистрикту БиХ гдје их је у просторијама Градске вијећнице примио градоначелник др Анто Домић са којим су разговарали о ЕУ пројектима прекограничне сарадње.

Током састанка зацртане су идеје кроз области којим ће се бавити на основу позива ЕУ, а услови за позив прекограничне сарадње су да локална влада, односно невладина организација може бити носилац пројекта или партнер само на једној активности и у једном приједлогу. Пројект ће обухватити три области. Европска унија је неке од њих је дефинисала – запошљавање, туризам и енергетику, с тим да је фокус на запошљавању младих и туризму.

Из општине Бајина Башта, овом приликом, у Брчком је боравила делегација тамошњег спортскo-рекреативног центра, невладина организација коју финансира влада, док су се у улози домаћина, поред градоначелника, нашли и представници Канцеларије за европске интеграције Владе Дистрикта те представници невладине организације “Вермонт” која ће бити носилац пројекта.

Опредјељење да невладине организације буду носиоци пројекта је због тога што су процедуре много сложеније у Влади Брчко дистрикта БиХ као и у Бајиној Башти, такође сама апликација даје додатни број бодова уколико невладина организација управља пројектним активностима у којима је као партнер укључена влада.

 

Извор:Владa Брчко дистрикта БиХ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.