RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Savremeniji video- nadzor na raskrsnicama u Brčko Distriktu

Tokom ove sedmice na raskrsnicama u Brčko Distriktu u funkciju će biti pušten novi savremeni video- nadzor. Ovaj savremeniji video- nadzor treba da pojača sigurnost svih učesnika u saobraćaju, a biće usmjeren na nepoštivanje svjetlosne signalizacije- posebno proazak kroz crveno svjetlo na semaforu, nepoštivanje uslovnog zelenog svjetla i nepoštivanje pješaka u saobraćaju, kazao je Kenad Bajrić, šef Saobraćajne policije Brčko Distrikta.
Prema statistikama kroz Brčko dnevno prođe i do 50.000 motornih vozila, na nekim raskrsnicama promet je i do 10.000 vozila, tako d aće ova nova savremena oprema pomoći lako i brzo detektiranje prekrišilaca u saobraćaju, što do sada nije bio slučaj, naznačio je Bajrić.
U toku je postavljanje kamera na stubovima na raskrsnicama u gradu gdje je to izvodljivo, a u drugoj fazi projekta video- nadzor će biti postavljen i na ostalim raskrsnicama, kazao je još Kenad Bajrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Almin Radovovic 01.04.2014. - 15:31 at 15:31

Koliko su stare trenutno postavljene kamere? Ko ih je nabavljao, da preko dana ne mogu ocitati tablice vozila koje se krece brzinom od 20km/h? Neko je bio u dobrom talu sa dobavljacem “famoznih kamera”. Isto se radi i sada, neko ima viska ovih kamera, pa daj da raspisi konkurs kako bi se njih rijesili na najbezbolniji nacin… Da ne govorimo dalje o ovima koji pricaju upravo o ovim kamerama, i njihovim postupcima prema gradjanima, kao npr prijetnje kada prijavite sluzbeno lice koje obavlja svoje poslove diskriminirajuci lica i slicno.

Kometari su zaključani.