RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prioritet: Zakon o zaštiti svjedoka

Jedan od osnovnih zadataka izvršne i zakonodavne vlasti distrikta,  je priprema i usvajanje Zakona o zaštiti svjedoka i to po hitnom postupku.

Ovaj zakon bi omogućio i kvalitetniji rad tužilaštva ali i skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije.

«Komisija će već na sutrašnjoj sjednici primjerice raspravljati o pritužbama radnika, firme «7 April», koji tvrde da je bilo dosta nezakonitosti ali ujedno traže zaštitu, kao svjedoci u procesu dokazivanje. Inače Zakon o zaštiti svjedoka u distriktu već je u proceduri izrade», naglasio je predsjednik skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije Ivan Kndelj.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.