RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Svega 40 posto maturanata ide na ekskurzije

Maturanti Poljoprivredno-medicinske škole, minulog vikenda otputovali su na sedmodnevnu ekskurziju u Grčku i Tursku, dok će učenici završnih razreda Gimnazije i Ekonomske škole u Italiju putovati koncem mjeseca. Dvadesetak učenika Tehniče škole, priključiti će se nekoj od dvije pomenute srednjoškolske ustanove.

«Navedeno ukazuje na drastičan pad životnog standarda roditelja, tim prije jer je prosječna cijena aranžmana po učeniku oko 500 maraka, pa smo zato iz Pravilnika uklonili odredbu koja je precizirala da najmanje 80 % učenika treba ići na ekskurziju kako bi ona bila izvedena. Sudeći prema sadašnjoj situaciji jedva 40-tak posto učenika završnih razreda srednjih škola učestvovaće u ovoj Planom rada škola, predviđenoj aktivnosti», rekao je šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje u vladi distrikta Slavoljub Bašić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.