Arhiva

Ured za upravljanje javnom imovinom rak- rana brčanske administracije

Ured za upravljanje javnom imovinom već dugo je rak- rana brčanske administracije i mi već dugo nikako nemamo uspjeha u smislu da tamo posložimo stvari na način da njihov rad zrcali potrebe stanovništva Brčko Distrikta, kazao je danas na press- konferenciji Anto Domić, gradonačelnik, nakon održane vanredne sjednice Vlade Brčko Distrikta.
Doduše, sad smo u fazi da mijenjamo Zakon o javnoj imovini i tu nailazimo na izvjesne poteškoće, ali ono što je važno zamijetiti da je taj odjel, prvo postavljen vrlo robusno, nefunkcionalno i nesistematizirano, što ima za posljedicu jedan vrlo neučinkovit rad, pojasnio je Domić. Bez obzira koliko smo se do sada bavili tom pričom ne ide nam baš onako kako smo očekivali tako da ćemo morati promijeniti pravac djelovanja i još neke druge preinake u zakonu koje nismo ranije planirali, moraćemo još dodatno osnažiti i odjel na drugačiji način reorganizirati, zaključio je gradonačelnik Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button