RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Urednim platišama zakupljenih prostora u vlasništvu distrikta produljiti još jedan zakupni ugovor od 5 godina

Vladi distrikta Brčko danas su dostavljene sve informacije   o zakupcima poslovnih prostora koji izmiruju svoje obveze, ali i onih koji ne izmiruju svoje obveze, odnosno tabelarni prikaz svih zakupaca i poslovnim prostorom , kao i o trenutačnom stanju istih, kazao je Stevica Sofić v.d. direktora Urada za upravljanje javnom imovinom u Vladi distrikta Brčko.

Neki su poslovni prostori , odnosno zakupci zbog dugovanja ,   predani pravobraniteljstvi radi podnošenja tužbe pred Osnovnim sudom u Brčkom.Trenutačno naveće dugovanje za jedan prostor iznosi preko 200.000 KM za koji se godinama vodi sudski spor, kazao je Sofić.

Potpisanih ugovora za zakup poslovnih prostora trenutačno ima preko 150 , a samo njih 60, uredno izmiruje svoje obveze, za što je prema informacijama Direkcije za financije Brčko distrikta , od planiranih 2 milijuna prihoda po ovom osnovu, za ovu godinu, do sada prikupljeno samo 121.000 KM , ili 18 % na godišnjoj razini.

Vlada je u zaključku naložila   Uredu za upravljanje javnom imovinom da ponudi svim zakupcima koji su uredne platiše, da mogu produljiti ugovor na još jedan 5.godišnji mandat,kazao je gradonačelnik Dr. Anto Domić. S druge strane za zakupoprimce koji se godinama nalaze u poslovnim prostorima u vlasništvu Brčko distrikta, a protiv kojih se vode sudski sporovi ,prikupiti podatke i dostaviti ih Uredu za javnu sigurnost , koji će izdati riješenja o oduzimanju minimalnih tehničkih uvjeta za rad , poslije čega će Inspekcija za nadzor postupati po riješenju, te takve prostore zatvarati.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.