RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Veliki odziv akciji dobrovoljnog davanja krvi zaposlenika JKP

Ni loše vrijeme ni vremenske nepogode koje su zadesile i Brčko, nisu omeli zaposlenike Radnih jedinica Elektrodistribucija i Čistoća Javnog preduzeća „Komunalno Brčko” da se odazovu  akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je danas organizovalo ovo preduzeće.

Za akciju se prijavilo skoro 100 zaposlenika, dok je danas krv dalo njih više od 30. U dogovoru sa ljekarima i osobljem Odsjeka za transfuziju krvi Bolnice u Brčkom, preostali broj zainteresovanih krv će dati u narednoj akciji – početkom juna, kada će biti organizovana akcija darivanja krvi zaposlenika radnih jedinica Administracija i Vodovod i kanalizacija.

Prim. Dr Azrija Pašalić, šefica Odsjeka za transfuziju, iskazala je veliko zadovoljstvo odzivom akciji, ali i istakla da trenutno nisu u mogućnosti skaldištiti veće doze krvi, te su zato predložili da se akcija realizuje u dva ili čak tri dijela.

Među prijavljenima za akciju bio je veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi, ali više onih koji su krv dali po prvi put i ovim činom zaslužili knjižicu dobrovoljnog davaoca krvi, te iskazali svoju humanost i želju da pomognu u očuvanju i spašavanju ljudskih života.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.