RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Emisije

U emisiji “Zdravlje je sve” – Adrijana Grgić, šefica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Brčko distriktu BiH

Foto: Arhiva

Krajem prošlog mjeseca donesena je odluka o proglašenju epidemije morbila na području Distrikta. Od početka godine do kraja maja na području Brčko distrikta BiH ukupan broj oboljelih od morbila iznosio je 114, a od toga su 92 osobe nevakcinisane. Od dana proglašenja epidemije ukupno je vakcinisano 74 djece.  Na ovu temu u emisiji “Zdravlje je sve” razgovarali smo sa šeficom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Brčko distriktu BiH Adrijanom Grgić.

Autor: Mirsad Arnautović

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.