Izbori 2022

HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt BiH održala u Vitanovićima predizborni skup

HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt BiH održala je sinoć u Vitanovićima u mjesnom domu predizborni skup pred predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini koji se održavaju 02.oktobra ove godine. U okviru programa predstavljeni su kandidati i kandidatkinje na listi HDZ BiH – HNS iz Brčko distrikta BiH: Ankica Gudeljević i Tea Ružić – kandidatkinje za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te Ivo Filipović i Delfa Dejanović – kandidati za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Ankica Gudeljević je poručila da je, kada je u pitanju odaziv na skupove i zainteresiranost za izbore u Brčko distrikt, izuzetno zadovoljna. Ona je dodala da predizborni skupovi HDZ-a imaju izuzetno dobar odaziv svojih članova i glasača koji dolaze na skupove, što je pokazatelj da su zaista zainteresirani i za opće izbore, iako je svima poznato da su lokalni izbori ipak više u fokusu zanimanja birača.

„Situacija i položaj Hrvata u BiH zabrinjavaju sve Hrvate u BiH, pa tako i Hrvate u Brčko distriktu i zaista je njihova spremnost na izlazak da glasaju ogromna. Nadam se da sam biračima, kao i sve moje kolege, uspjela uputiti poruku o važnosti jednakopravnosti Hrvata“, kazala je Ankica Gudeljević, kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Tea Ružić, također kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, je kazala da je ona zadovoljna tokom predizborne kampanje, ali i naglasila da smatra da može bolje.

„Ono što bih željela poručiti svim Hrvatima i Hrvaticama, kako u Brčko distriktu, tako i diljem BiH, jeste činjenica da nije vrijeme za međuhrvatsku podjelu“, poručila je Ružić. Ona je naglasila da „svi moramo biti svjesni osjetljivog trenutka u kojem se nalazimo, jer drugi čekaju našu grešku“. Ružić je stoga pozvala sve Hrvate i Hrvatice da se ne dijele i da izaberu gospođu Borjanu Krišto za članicu Predsjedništva BiH, odnosno da podrže sve kandidate i kandidatkinje Hrvatskog narodnog sabora, odnosno HDZ-a BiH.

Ivo Filipović, kandidat za Federalni Parlament je kazao da je siguran da je HDZ do sada uspjela poslati kvalitetne poruke svim našim građanima Brčko distrikta iz reda hrvatskog naroda i animirati ih da izađu na izbore 2. oktobra.

„Uvjeren sam da će odaziv birača biti zadovoljavajući kako bismo podržali listu Hrvatskog narodnog sabora i dali podršku Borjani Krišto. Ako je suditi po tijeku izborne kampanje, odnosno odazivu građana uglavnom iz reda hrvatskog naroda, čini mi se da su svjesni situacije i zadaće”, još je kazao Filipović.

“Ulazimo u samu završnicu izborne kampanje i danas se nalazimo u Vitanovićima gdje smo došli da se dodatno predstavimo našem biračkom tijelu kako bismo im uputili izborne poruke i poziv da 2. listopada izađu na izbore. Zadovoljni smo tijekom ove izborne kampanje, to se prije svega ogleda u našem rejtingu i povratnim informacijama koje dobivamo na terenu, prije svega kada je u pitanju kandidatkinja za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH Borjana Krišto, ali i kada su u pitanju kandidatkinje i kandidati naše izborne liste, kako entitetske tako i državne“, poručila je Delfa Dejanović, kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Predizbornom skupu brčanskog HDZ-a održanom sinoć u Vitanovićima prisustvovao je i obratio se prisutnima i dr. Anto Domić, predsjednik HDZ BiH – Organizacija za Brčko distrikt BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!