RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2024

Brčko: Predizborna kampanja HDZ BiH nastavljena u Gornjem Zoviku

U nastavku predizborne kampanje, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice – Organizacija za Brčko distrikt BiH – dr. Anto Domić sinoć je i u ispunjenoj dvorani Doma u Gornjem Zoviku predstavio kandidatkinje i kandidata s liste HDZ-a za Opće izbore u BiH 2022. godine: kandidatkinje za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Ankicu Gudeljević i Teu Ružić, te kandidatkinju i kandidata za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Delfu Dejanović i Ivu Filipovića.

Tijekom javne tribine Ankica Gudeljević je istaknula značaj Općih izbora u BiH za Brčko distrikt te naglasila važnost izlaska na izbore i važnost glasovanja 02. listopada.

“Vrlo je važno da imamo svoje predstavnike koji će znati zastupati interese Brčko distrikta na državnoj razini. Kao Hrvatica borit ću se za prava Hrvata koja im pripadaju, koja su im ustavom zagarantirana kao konstitutivnom narodu”, istaknula je Gudeljević.

Ivo Filipović, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH istaknuo je kako skupovima prisustvuje sve veći broj članova i simpatizera HDZ-a te kako je uvjeren u dobre izborne rezultate ovdašnjih kandidatkinja i kandidata.

„Ovo pokazuje jednu ozbiljnost i siguran sam, kada je u pitanju Brčko distrikt, da ćemo dati svoj potpuni doprinos na predstojećim izborima“, poručio je Filipović na skupu u Gornjem Zoviku.

Osvrnuvši se na cjelokupni dojam dosadašnjih predizbornih aktivnosti, kandidatkinja Tea Ružić kazala je kako su dojmovi premašili očekivanja.

„Mislim da smo uspjeli motivirati hrvatski narod s ovih prostora o važnosti glasovanja i mislim da su možda sada malo svjesniji važnosti općih izbora, da oni nisu manje važni od lokalnih. Možemo konstatirati da svaki skup ima sve više posjetitelja, naših članova i simpatizera te mogu istaknuti da me posebno raduje ovdje u Gornjem Zoviku činjenica da je skup posjetilo mnogo mladih ljudi, trudnica i djece. Mislim da to šalje onu istu poruku koju smo odaslali s nedavno održanog skupa u Skakavi Gornjoj, a to je da su Hrvati ovdje bili i bit će stoljećima“, naglasila je Ružić.

Kandidatkinja Delfa Dejanović prisjetila se svojih početaka u politici te se osvrnula na međusobni odnos mještana ovdašnjeg kraja i HDZ BiH.

„Svo vrijeme kako se bavim politikom, ovih 18 godina, dolazila sam ovdje u Gornji Zovik i mogu reći da poznajem skoro sve ljude s ovih prostora. Današnja posjećenost je upravo pokazala i naš odnos prema mještanima ovoga kraja, ali i njih odnos prema nama. Upravo je Hrvatska demokratska zajednica BiH u cijelom ovom prethodnom razdoblju imala apsolutnu podršku mještana ovoga kraja, a nadam se da smo mi bar jedan mali dio vratili ovom kraju koji to svakako zaslužuje“, istaknula je Dejanović.

Predizborna kampanja Hrvatske demokratske zajednice – Organizacija za Brčko distrikt BiH, nastavlja se u utorak, 20. rujna 2022. godine u Domu u Seonjacima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Čestitka dopredsjednika Skupštine povodom Dana neovisnosti BiH

Radio Brčko

Brčko: Obilježen blagdan “Rane svetog Franje” u Gornjoj Skakavi

Gorana Antić

Brčanski HDZ BiH održao Izbornu skupštinu

Дражен Ристић