RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

BiH Color Festival opravdao očekivanja

U Brčkom je sinoć na poligonu bescarinske zone počeo šesti po redu dvodnevni BiH Color Festival. Istovremeno, na dvije bine, na Main Stage-u i na Hammer stage-u nastupali su različiti izvođači, a publika je birala koji žanr muzike želi da sluša.

Na Main Stage-u nastupili su: Dj Arhitecht, Vojko V, Edo Maajka, Kosta Radman, Wortexx i Wreckvge, dok su na Hammer stage-u publiku zabavili: Avellatur, Siniša Lukić, Fakir i Ranchatek

„Ove godine imamo tridesetak izvođača, uspjeli smo da dovedemo velika imena u naš grad. Očekivanja su prilično dobra i iznenađeni smo predprodajom karata. Prema statistici prodanih ulaznica u prethodnom periodu, ove godine realno je očekivati da će festival posjetiti između osam i 10 hiljada posjetitelja. Kada su u pitanju vrećice sa bojama, pripremili smo oko 40 hiljada komada, a već je veliki broj iskorišten, jer je publika oduševljena, naročito tinejdžeri“, izjavio je Dražen Zimonjić, jedan od organizatora BiH Color Festivala.

Vojko V koji je došao iz Hrvatske prvi put je nastupao  u Brčkom, a publiku je doveo do usijanja uz njemu dobro poznat performans. Pored Vojke, glavni i najočekivaniji gost večeri bio je Brčak Edin Osmić javnosti poznatiji kao Edo Maajka, koji je nakon šest godina ponovno nastupio u Brčkom. Ujedno sa sinoćnjim nastupom Edin je obilježio i 20 godina od albuma „Slušaj mater“ i zabavio publiku uz stare hitove: „Prikaze, Jesmo l’ sami, Mahir i Alma, Saletova osveta, Molitva“ i ostale. Takođe, sa par rečenica obratio se publici i poslao poruke ljubavi i mira, te poručio mladima da se bore za svoje snove i ne odustaju od borbe.

Danas, drugi dan BiH Color festivala posjetitelje očekuje takođe, bogat i raznolik muzički sadržaj. Na Main stage-u večeras nastupaju: Cashew, Zoi, Lea, Nipplepeople, Mario Eddie, Galoski i Miloš Stankić.

Na Hammer stage-u publika ima priliku da čuje: Dj Barba, Dražen Zimonjić – B2B Frankie, Sesha i Lag.

Iz organizacije BiH Color Festivala i večeras očekuju odličnu atmofseru, vrhunski ugođaj, te pozivaju sve da im se pridruže na najšarenijem festivalu u regionu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Rekordno interesovanje za četvrti BiH Color Festival

Radio Brčko

Sarajlija zaprosio djevojku na BH Color festivalu u Brčkom

Radio Brčko

Peti “BiH Color Festival” u Brčkom okupio hiljade mladih iz BiH

Radio Brčko