RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Biblioteka/knjižnica Brčko distrikta spremno dočekuje novu školsku godinu

Biblioteka/knjižnica Brčko distrikta BiH spremno dočekuje novu školsku godinu , s tim što upis u knjižnicu počinje početkom kalendarske godine, i traje do konca te godine,  i nije vezan za školsku godinu, kazala je viša knjižnjičarka u gradskoj biblioteci /  knjižnici Brčko distrikta  Elvira Suljević.

Suljević je kazala da su nabavili svu potrebnu lektiru za osnovnu i srednju školu, kao i drugu literaturu koju čitatelji uzimaju.

Neki učenici su tijekom raspusta pročitali dosta lektire , ističe Suljević i navodi da na dječijem odjelu ukupno ima 1480 članova , dok na općem odjelu ima oko 1600 članova. Tu su i studenti koji uglavnom uzimaju stručnu literaturu  i u prostorijama knjižnice čitaju i spremaju ispite, navodi ona.

Suljević je istakla da svake godine u desetom mjesecu imaju besplatan upis koji važi do kraja kalendarske godine.

Biblioteka /knjižnica Brčko distrikta BiH u svojem fundusu ima oko 120.000 knjiga.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.