RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčko

Budžet Distrikta treba biti usvojen danas

Brčanski Parlament, danas je, još jednom započeo, ovoga puta četvrti nastavak vanredne sjednice, koja je startovala sredinom prošle sedmice, inače posvećene usvajanju budžeta za tekuću godinu.

Predhodna tri zasjedanja su odložena usljed nedostatka afirmativnih glasova, jer im, kao ni današnjem, nisu prisustvovali zastupnici iz reda HSS-a.

No, ovoga puta Parlament je, većinom glasova, usvojio Zaključak čija je suština da zatupnici HSS-a, svojim izostancima žele hotimično blokirati usvajanje budžeta, odnosno, neopravdano odsustvuju sa ovih zasjedanja.

Nakon ovoga, usvojena su četiri korigovana amandmana, koje je ranije predložio gradonačelnik, da bi potom, opozicija krenula sa iščitavanjem svojih amandmana koje već ranije nije prihvatila ni Vlada, a ni skupštinska Komisija za budžet, pa se očekuje da ih ne prihvati ni Parlament.

S obzirom na jutros usvojeni zaključak, nakon iščitavanja preostalih 70 amandmana opozicije, kako se očekuje, o prihvatanju budžeta ukupno teškog 205 miliona maraka, zastupnici će se izjasniti  danas, bez obzira hoće li se to desiti, uz sve afirmativne glasove, ili ne.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.