RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKulturaMagazin

Библиотека располаже са довољно лектира

Брчанска Библиотека располаже  са довољним бројем књига за лектиру које  су  неопходне   ученицима  основних и средњих школа, изјавила је данас Јасна Маглов, директор Градске библиотеке у Брчком.

Према њеним ријечима, у току школске године, представља проблем то што  се лектира истовремено ради у свим школама, а и ученици понекад дуже задрже књигу него што је то предвиђено.

Јасна Маглов  каже да се сваке године при набавци књига обнавља литература за лектиру зависно од тога којих књига недостаје.

„Поред белетристике у библиотеци се налазе књиге из свих научиних области, те  књижни фонд који се не износе него се користе у читаоници јер се ради о уникатима “, појаснила је Маглов.

Брчанска Библиотека располаже са књижним фондом од 120 хиљада књига што је сврстава у ред већих библиотека на овим просторима.У  прошлој години у Библиотеци је  било учлањено 4. 500 читалаца.

„Трудимо се да  различитим садржајима привучемо што више читалаца у Библиотеку и поред књига које издајемо имамо и стални књижни фонд који се не износи из библиотеке. Поред тога дневно добијамо пет наслова различитих новина што привлачи нарочито старији дио популације,. У оквиру Библиотеке ради и Амерички кутак гдје им је  доступан и интернет“, навела је Јасна Маглов.

Годишња чланарина за запослене износи 10 марака, за ученике и незапослене пет марака, за пензионере  и дјецу предшколског узраста – три марке, групне чланарине су 2,5 марке, а за чланове породица погинулих и ратних војних инвалида чланарина се не наплаћује.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.