RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Brčaci vide do 100 predstava godišnje

«Zahvaljujući velikoj ljubavi koju Brčaci imaju prema pozorištu, «Susreti pozorišta BiH» u distriktu su, prošle godine, doživjeli svoje trideseto izvođenje, a u rangu su sa najjačim manifestaciijama u regionu kao što su «Marulićevi dani i Sterijino pozorje», rekao je šef Pododjeljenja za sport, kulturu i turizam vlade distrikta, Jakov Amidžić.

Brčaci različitih uzrasta i kroz različite programe godišnje vide između 70 i 100 pozorišnih predstava što ih svrstava u jednu od pozorišno najpismenijih publika u regionu.

«Sve ovo nas obavezuje da iz godine u godinu organizaciono još kvalitetnije radimo uz želju da ovdje dođemo u situaciju da ustoličimo Bosansko- hercegovačku teatarsku kuću. Na tome ćemo još intenzivnije nastaviti raditi u narednom periodu. Inače, pripreme za naredne susrete već su startovale, a selektor susreta bi trebao biti imenovan do polovine petog mjeseca kako bi posao na odabiru predstava mogao teći», istakao je Amidžić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.