RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Brčak Fatmir Sulejmani “Prvi glas sevdaha” u BiH

Fatmir Sulejmani pobjednik je takmičenja Muzičko-dokumentaristički show “Prvi glas sevdaha” koji je u okviru finalne takmičarske večeri održan u prepunoj dvorani Doma mladih U Sarajevu.
Devetnaestogodišnjeg Fatmira Sulejmanija iz Brčkog koji je na osnovu glasova žirija proglašen Prvim glasom sevdaha BiH, danas su primili dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko Distrikta, Esed Kadrić, dogradonačelnik, Damir Bulčević, šef Vladinog Odjela za privredu, sport i kulturu i Cvijetin Nikolić, savjetnik gradonačelnika.
Dugo sam se pripremao za ovo takmičenje, vjerovao sam u sebe, konkurencija je bila vrlo ošta među 28 finalista, a kroz takmičenje je prošlo preko 1000 učesnika, kazao je Fatmir Sulejmani i dodao da se zahvaljuje svima koji su mu pomogli da osvoji laskavu titulu “Prvi glas sevdaha”.
U ime Vlade Brčko Distrikta, gradonačelnik Anto Domić je čestitao Fatmiru Sulejmaniju i obećao pomoć i podršku vlade ovom mladom ali vrhunskom muzičkom talentu iz Brčkog.
Podršku pobjedniku Fatmiru Sulejmaniju obećao je i dogradonačelnik Vlade Brčko Distrikta Esed Kadrić koji je kazao da će vlada pomoći finasijski kod upisa Fatmira na Muzičku akademiju nakon njegovog gimnazijskog školovanja.
Prema pravilima showa, Fatmira očekuje snimanje albuma u produkciji TV1 i Art kuće sevdaha.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.