RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Brčak Mejdi Sulejmani – Pobjednik međunarodnog „Solo guitarist festivala“

Izvor: Hayat Production

Udruženje Standard – Široki Brijeg osnovalo je „Solo guitarist festival“. Ovo je prvi put da se festival održava i ekipa je imala za cilj predstaviti najbolje solo gitariste, bez obzira na žanr. Prvobitna zamisao bila je da se festival održi uživo, međutim zbog epidemioloških mjera prebačen je u online formu.

Konkurs za prijave bio je otvoren od septembra, a festival je konačno dobio svog pobjednika. Riječ je o Mejdiju koji je još jednom dokazao svoj kvalitet.

Mejdi Sulejmani trenutno je jedan od najaktivnijih gitarista u Bosni i Hercegovini. Sarađuje sa mnogim poznatim bh. zvijezdama i svira gitare za razne izvođače. Trenutno radi na formiranju svog debitantskog albuma koji izlazi pod markicom Hayat Produkcije. Do sada je predstavio tri instrumentalno – gitarske numere „Nemir“, “Nebo iznad Sedone” i „1984“.

Sa numerom „1984“, za čije je stvaranje poslužio Orwell i istoimena knjiga, Mejdi se prijavio na „Solo guitarist festival“, te odnio prvo mjesto. U žiriju su se našli:

Oto Rimele, SLO koji je gitarista grupe Laibach i osnivač grupe Lačni Franz

Marino Pelajić, CRO basista raznih ex-yu bendova. Njegove bas dionice nalaze se u najpopularnijim hitovima osamdesetih i devedesetih godina. Snimke na kojima je učestvovao dio su najbolje hrvatske pop – rock diskografije

Izvor: hayatproduction.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčak Mejdi Sulejmani objavio novu instrumentalnu kompoziciju “Usnuli grad”

Radio Brčko

Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za Mejdija Sulejmanija

Sanita Jerković Ibrahimović