RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP ”Putevi Brčko” svakodnevno kontrolira i koordinira zimsko održavanje saobraćajnih površina

Od 1. novembra, kada je počela zimska sezona, Javno preduzeće „Putevi Brčko“, u čijoj je nadležnosti zimsko održavanje puteva, svakodnevno kontroliše područje cijelog distrikta u cilju pojačane bezbijednosti i neometanog odvijanja saobraćaja. Iako do sada nije bilo većih snježnih padavina, zbog niskih temperatura, svakodnevno se vrši praćenje, nadzor, kontrola i koordinacija zimskog održavanja saobraćajnih površina kako bi se saobraćaj odvijao neometano.
Nadzorno osoblje Preduzeća prati realizaciju svih ugovorenih obaveza odabranih izvođača radova, a teritorija distrikta Brčko podjeljenja je po zonama i to:
Zona Istok I : „ Bijeljina put“ d.o.o. Bijeljina
Zona Istok II: „ Arapovac putevi“ d.o.o. Čelić
Zona Zapad: „Bijeljina put“ d.o.o. Bijeljina
Zona Grad: JP“Komunalno Brčko“d.o.o. Brčko distrikt BiH
Zona obilaznice: „ PAPILON“ d.o.o. Koraj- Čelić
Vanulični parkinzi: „PAPILON“ d.o.o.Koraj- Čelić
Vanulični parking kod Bolnice: Jedinice vlastite operative JP „Putevi Brčko“ d.o.o.
Sve je spremno za snježne padavine. Čišćenje će se ove godine, kao i prethodnih, odvijati prema prioritetima, a na osnovu Plana rada zimske službe za 2021./2022. godinu.
Za održavanje oko 800 kilometara putne mreže i 1875 parking mjesta na prostoru Brčko distrikta BiH izdvojeno je 1 800 000 KM. Obezbjeđene su dovoljne količine posipnog materijala u vidu soli za posipanje puteva u zimskim uslovima i odgovarajuće kamene frakcije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Okončana sjednica brčanskog Parlamenta

Admir Kadrić

Brčko: Oduzeto auto od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Radio Brčko

Зашто је важно да на вријеме промијенимо гуме на возилима?

Radio Brčko