RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčkoKultura

Брчко: Најављен концерт “Сазвучје”

Под покровитељством Владе Брчко дистрикта сутра ће у нашем граду са почетком у 20 часова, бити одржан трећи Концерт темељних организација културе народа Босне и Херцеговине под симболичним називом „Сазвучја“, најављено је на заједничкој конференцији за новинаре градоначелника Брчког Еседа Кадрића и представника Међукултурног вијећа БиХ.

На овом посебном и јединственом концерту, који ће бити одржан на Градском тргу, наступиће представници Бошњачке заједнице културе „Препород“, Хрватског културног друштва „Напредак“, Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ и јевреске културне организације У БиХ „Ла Беневоленција“.

У име „Просвјете“ новинарима се обратио члан Управног одбора Дејан Гарић рекавши да ће сутрашњи концерт отворити Камерни ансамбл „Теодор Романић“ који ће извести крајишке пјесме, потом ће у име „Напретка“ наступити Ведрана Шимић коју ће на клавиру пратити Дарио Вучић.

 

За крај концерта Гарић је најавио и мјешовити хор БЗК „Препород“ Брчко који ће се са неколико композиција представити домаћој публици.

У име „Препорода“ предсједник ове организације у БиХ Сањин Кодрић је рекао да ова друштва имају дугачку традицију постојања и да на свој начин његују оно што је култура БиХ.

 

Представник „Напретка“ фра Мирко Филиповић је рекао новинарима како је за њих нормалност да свако остане оно што јесте.

 

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић захвалио се темељним организацијама културе У БиХ што су изабрали наш град да буде домаћин и одрже овај јединствени концерт.

 

„Брчко већ двије деценије живи своје „Сазвучје“ гдје је истинска мултиетничка заједница и гдје људи имају, омогућени од стране институција, могућност, право и прилику да испољавају своје идентитарне различитости,“ нагласио је Кадрић.

Градоначелник Кадрић позвао је све суграђане да искористе овај викенд и посјете концерт и да, како је нагласио, уживају у „Сазвучју“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

On line konferencija gradonačelnika sa uspješnim mladim ljudima iz Brčkog

Radio Brčko

Brčko: Kadrić uručio humanitarnu pomoć i novogodišnje paketiće ugroženoj djeci i osjetljivim kategorijama stanovništva

Radio Brčko

Godišnja konferencija za medije gradonačelnika Brčko distrikta BiH

Mirsad Arnautović