RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ambasador Makedonije u BiH boravio u Brčko distriktu

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić juče je primio u prvoj službenoj posjeti ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Ekrema Ebibija i savjetnika gospodina Redjepa Saliu.

Tokom susreta su razgovarali o ekonomskoj saradnji i privrednim mogućnostima koje nude Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Republika Sjeverne Makedonije.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da postoji posebna povezanost između Distrikta i Makedonije, a naročito se pamti činjenica da je prva spasilačka ekipa za vrijeme poplava u 2014. godini došla upravo iz ove države. Predstavnici brčanske Vlade upoznali su ambasadora sa strukturom gradske uprave, povoljnim geografsko-političkim položajem i potencijalima Distrikta.

Ambasador Ebibi kazao je da redovno prati sve ekonomske i političke događaje, kako u entitetima, tako i u Distriktu, te da je rad i posvećenost brčanske Vlade za veliku pohvalu, s obzirom da se radi o Vladi koja je krenula sa radom prije nepunu godinu.

Na sastanku se razgovaralo o intenziviranju privredne i trgovinske saradnje, a usaglašeno je da će se u budućnosti sprovesti aktivnosti bratimljenja Brčko distrikta BiH sa jednim gradom u Makedoniji, o čemu se i razgovaralo sa prethodnim vladama, ali nije došlo do konkretizovanja.

Osim gradonačelnika Kadrića, na sastanku su bili prisutni zamjenik gradonačelnika Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić i šef Kabineta gradonačelnika Mujo Hadžić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

On line konferencija gradonačelnika sa uspješnim mladim ljudima iz Brčkog

Radio Brčko

Брчко: Пријем за рукометаше “Јединства 2015”

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik Kadrić čestitao Svjetski dan učitelja

Radio Brčko