RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Промовисана књига „Путовање кроз БиХ“

Промоција књиге „Путовање кроз Босну и Херцеговину“ аутора Зорана Матића одржана је синоћ у  брчанској Библиотеци.

Књига садржи 150 топ локација у БиХ, а у њој су истакнуте културне, историјске и туристичке секвенце о БиХ које вриједи видјети и доживјети.

„Ово је класични путописни водич, пребројавање локација и препорука за уживање. Сматрао сам да је неопходно да се направи једна оваква књига, која ће бити путописни водич за земљу која претендује да буде једна од најозбиљнијих туристичких дестинација у Европи, са свим својим љепотама које су заиста невјероватне“, истакао је Матић на промоцији своје књиге у Брчком.

Матић каже да је генерално његов рад и писање о БиХ и нашим домаћим дестинацијама везан за период почетака пандемије вируса корона, односно за онај моменат када људи више нису могли да путују преко границе и кад су морали да уживају на домаћим дестинацијама.

„Вечерас причамо о путовању кроз Босну и Херцеговину и ово  је ново и допуњено издање са 150 туристичких локација с гастрономском и угоститељском понудом те аутентичним сувенирима. Ово је једна од оних књига која се носи у аутомобилу и торби и која помаже да се организује путовање и да се на најбољи могући начин упозна Босна и Херцеговина“, рекао је аутор Зоран Матић.

Аутор је појаснио да бавећи се историјом и историографијом, покушава да прикаже и народ који живи на овим просторима.

„Трудим се да дођем у свако мјесто и представим своју књигу, и да причам о важности домаћих дестинација. Једини циљ мога рада и ове књиге јесте да барем један викенд годишње одемо негдје на неку домаћу дестинацију и да се шири прича о љепотама које овдје имамо“, поручио је Матић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Декомунизација и “Српска прича”: Историчар Немања Девић у четвртак у Брчком

Radio Brčko

Brčko: Promovisana knjiga Ibn Hazma “Golubičina ogrlica”

Radio Brčko

Brčko: Večeras u 18:30 sati promocija knjige Ibn Hazma „Golubičina ogrlica“

Radio Brčko