RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Сутра промоција „Химерине крви“, првог романа о Дучићу

Брчански Конзервативни клуб у четвртак, 11. новембра, организује представљање књиге “Химерина крв” аутора Славише Павловића.

Промоција ће се одржати у културно-административном центру Патријарх Павле са почетком у 18 часова, а улаз је слободан.

Ово је уједно и начин да се обиљежи Дан примирја у Првом свјетском рату, уз аутора који се кроз свој опус често бавио темом Великог рата, херојством и искушењима кроз која је прошао српски народ почетком XX вијека.

„Химерина крв“ је први роман о Јовану Дучићу, а према ријечима рецензента Владимира Кецмановића, Славиша Павловић је на начин достојан онога што је вриједно у српској књижевној традицији успио да освијетли мало познате аспекте из живота и рада великог писца и дипломате.

Славиша Павловић је до сада објавио романе “Стари завет” (2010), “Нема шансе да не успем” (2012), “Завет хероја” (2014), “Аписов апостол” (2016), “Ратници црне руке” (2017) и “Химерина крв – роман о Дучићу” (2020).

Превођен је на руски језик. Његов роман “Завет хероја”, објављен поводом 100 година од почетка Великог рата, два мјесеца је био на топ листи бестселер романа у Русији. Предговор за роман је написао предсједник Руске Думе Сергеј Наришкин.

Павловић је био и стручни консултант у првој сезони познате серије “Сенке над Балканом”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Уз Дан примирја промовисана књига “Химерина крв”

Миљана Ђурђевић