RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski HDZ BiH održao Izbornu skupštinu

U Domu HKD “Napredak” juče je održana Izborna skupština HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt.

Predsjednik brčanskog HDZ-a, Anto Domić rekao je da je ovo 13. redovna skupština koja se sukladno statutu HDZ-a BiH održava svake četiri godine na svim nivoima.

“Danas smo imali Izbornu skupštinu za Brčko distrikt, gdje smo izabrali novi Odbor HDZ-a za Brčko distrikt i novi Nadzorni odbor koji će na konstituirajućim sjednicama izabrati svoje Predsjedništvo i to će se dogoditi u nekoliko narednih dana”, rekao je Domić i dodao da je HDZ na ovoj skupštini podnio izvještaj o radu u proteklom četverogodišnjem mandatu, prezentovao rezultate izaslanicima i odredio smjernice u kom pravcu će se brčaniski HDZ kretati u sledećem mandatnom razdoblju.

“To je nastavak jačanja stranačke infrastrukture, političko homogeniziranje hrvatskog naroda, jačanje naše pozicije u samom Brčko distriktu i suradnja sa drugim političkim strankama i drugim narodima. Iznalaženje rješenja za ugrožavanje demografskih devastacija ovog prostora takođe će biti u našem fokusu, podizanje gospodarskog prosperiteta i dizanje standarda stanovnika na prostoru Distrikta kako bi ljudi imali više razloga za ostati nego otići sa ovog prostora”, rekao predsjednik brčanskog HDZ-a.

Domić će je naglasio da su u stranci, svjesni odgvornosti i prava kao predstavnika jednog od konstitutivnih naroda, izabrali 21 člana za odbor koji će u narednom vremnskom periodu HDZ voditi kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Predizborna kampanja HDZ BiH nastavljena u Gornjem Zoviku

Sandra Živković

Tradicionalni Božićni domjenak HDZ-a upriličen u Brčkom

Gorana Antić

Brčko: HDZ organizirao Uskrsni domjenak

Gorana Antić