RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Još jedna unikatna izložba Fondacije “Legat Ekmečić”

Na Gradskom trgu u Brčko sinoć je upriličena izložba slika i crteža polaznika likovnih radionica Fondacije “Legat Ekmečić”, kojom je zaokružena ljetna faza stvaralaštva svih polaznika. Gosti su imali prilgodu pogledati umjetničke radove kroz milje raznolikih likovnih tehnika, ali i kupiti radove po prihvatljivoj cijeni. 

Jedna od voditeljica likovnih radionica, Mensura Kadrić, ističe da je izrazito zadovoljna sinoćnom posjetom, te da  gosti nisu krili oduševljenje postavkom.

 

“Divno predvečerje posljednjih dana ljeta, muzika i štafelaji, zaista jedan prelijep ambijent i energija. Mnogi su se zahvalili što u gradu postoji škola koja njeguje nasljedstvo brčanskih slikara i umjetnika, a sama izložba je potvrda i podstrek da još više radimo”, kazala je Kadrić za Radio Brčko.

Nakon završetka ljetnjeg ciklusa polaznika likovne radionice  Legata Ekmečić sličan projekat će biti realiziran za vrijeme zimskog razdoblja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Urađeni i izloženi Regulacioni planovi za “Centar 1” i “Industrijsku zonu McGavern”

Mirsad Arnautović

Брчко: Завршен идејни пројекат вртића у насељу Бродушa

Vladimir Matijević