RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko:Najmlađi imali priliku pogledati predstavu „Tri praseta“

U organizaciji Amaterskog pozorišta za djecu KUD „Centar“ Brčko, danas je u Domu kulture odigrana predstava za djecu „Tri praseta“.

Tokom pandemije, predstave su radili on line, ali ipak kako kažu, ljepše je to uraditi pred publikom „uživo“.

„Radili smo on line neke predstave za vrijeme korone, ali ponovo stati pred publiku, posebno pred djecu koja su iskrena i na čijim licima vidimo tu iskrenost prema nama, to nam puno više znači“, kazala je Medina Zahirović, članica ovog amaterskog pozorišta skoro dvije godine.

Članica Nermina Tursunović je istakla da joj je veoma drago što može da radi što voli i pokaže svoj glumački talenat.

„Do skora sam i ja pripadala toj generaciji i veoma mi je bilo zabavno da gledam predstave i iz njih sam mnogo naučila. Predstave su veoma važne za djecu, ne samo da se zabave, nego i da se edukuju“, kazala je Tursunović.

Kao i prethodne, i ova predstava Amaterskog pozorišta KUD Centar je bila izuzetno posjećena, a neki od roditelje koji su danas doveli svoju djecu su istakli da je dobro što se prave ovakve predstave za djecu i naravno da je bolje kada se gledaju“uživo“, a ne on line.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Predstavom “S druge strane granice” za ostanak u BiH

Suvad Alagić

Brčko: “Dječja nedjelja” počela beogradskom predstavom za djecu

Radio Brčko

Brčko: Premijera pozorišne predstave „Nedozvani” večeras od 19 časova

Radio Brčko