RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Predstavom “S druge strane granice” za ostanak u BiH

Članovi Udruženja “Mladi Tuzle” danas su u Omladinskom centru u Brčkom izveli predstavu “S druge strane granice“ u kojoj se govori o masovnom odlasku građana iz BiH. Predstava je dio projekta koji provodi brčanski „Vermont“, a odnosi se na socijalnu inkluziju marginalizovanih i ugroženih grupa, te sprečavanje nelegalnih migracija. Ovaj projekat podržava Njemačka agencija za saradnju(GiZ).

Adnan Mujkić, reditelj predstave kazao je da je ovim projektom odaslana poruka učesnicima predstave, njihovim roditeljima i publici, da odlazak vani nije baš tako sjajan i bajan kao što se na prvi pogled čini i da prije toga treba ispitati neku od mogućnosti ostanka u BiH.

Lejla Čamdžić, predstavnik “Vermonta” Brčko kazala je da se “Vermont” konstantno, u saradnji sa Vladom Brčko Distrikta i njemačakim GiZ-om, bavi problemom migracije i odlaska ljudi s ovih prostora.

Iznijeto je mišljenje da bi predstava uveliko mogla osvijestiti sve ljude koji migriraju zbog posla i navesti ih na ideju o ostanku u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “Vermont” poziva mlade Rome i Romkinje na radionice vizuelne umjetnosti

Radio Brčko

Brčko: “Dnevni centar” u naselju Prutače pokazao opravdanost

Sanita Jerković Ibrahimović

Šefica političkog tima u posjeti nevladinim organizacijama Brčko distrikta

Radio Brčko