RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Brčko: Objavljeni prvi izvođači za šesti BiH Color Festival

Najšareniji festival u regionu, BiH Color Festival održaće se 29 i 30. jula na poligonu bescarinske zone u Brčkom.

Prisutne obožavaoce ovog jedinstvenog muzičko-scenskog spektakla ove godine čeka malo drugačiji program. Dnevni program na glavnoj bini biće upotpunjen sa najpopularnijim izvođačima alternativne scene iz regiona, dok je noć rezervisana za DJ-eve.

Na Main stage-u nastupaju: Edo Maajka, Nipplepeople, Vojko Vrućina i Zoi, kao i DJ Architect, Galoski, LEA i WRECKΛGE.

Na Hammer stage-u su: Lag, Fakir – Noise Destruction, RanchaTek i Sesha. Ovo je samo prva faza line up-a, a uskoro nas očekuje i kompletan line up.

Brčko će ovo ljeto ugostiti regionalne zvijezde, a nebo će ispuniti mnoštvo različitih vrsta organskih boja. Koncept samog festivala, zasniva se na grupnom bacanju boja na svaki okrugli sat u ritmu muzike. Sve boje imaju međunarodni sertifikat da nisu toksične, te su pravljene od prirodnih sastojaka.

“Energičnost i rasplesanost naših posjetilaca su glavna motivacija i naša podrška. Pet godina truda i upornog i kontinuiranog rada je iza nas i sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške posjetilaca. Naša misija je da svake godine dižemo kvalitet što više možemo. Šesto izdanje je pred nama i želim svima da se nezaboravno provedu i ponesu lijepe i šarene uspomene sa Color Festivala”, rekao je Dražen Zimonjić,  jedan od organizatora.

Atmosferu sa petog Color festivala možete pogledati na linku ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=xosmv-Xl668

Ulaznice od 20 KM su rasprodate u prvih par dana, te cijena sada iznosi 25 KM za oba dana, dok dnevne možete već kupiti po cijeni od 15 KM. Karte za ovogodišnji festival možete kupiti na www.kupikartu.ba i svim njihovim prodajnim mjestima, kao i u Pivnici Silver Wings Brčko i Urban pab Krug Bijeljina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.