RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Održane radionice u osnovnim školama u Bijeloj i Rašljanima

U organizaciji Biblioteke – knjižnice Brčko danas je u sklopu programa obilježavanja manifestacije “Proljeće u gradu” u osnovnim školama u Bijeloj i Rašljanima održana književna radionica za djecu s pjesnikinjom Jagodom Iličić.

“Veoma je bitno što se ovakve radionice održavaju u ruralnim sredinama jer smatram da djeca u manjim mjestima nemaju dovoljno sadržaja i aktivnosti kojima bi upotpunili svoje slobodno vrijeme. Razgovarali smo o knjigama, zašto ih je lijepo, važno i korisno čitati. Također, posebna je radost kod djece jer imaju priliku upoznati i uživo razgovarati sa autorom knjiga koje oni čitaju. Nadam se da ćemo nakon ovih radionica nadahnuti školarce da odaberu put maštanja na kome se stvaraju lijepe i pozitivne stvari”, rekla je Jagoda Iličić.

Samira Kaloper, viši knjižičar u Gradskoj bibiloteci rekla je da je veoma zadovoljna održanim radionicama i da je potrebno nastaviti sa realizacijom sličnih projekata kako bi školarci imali dodatne aktivnosti.

„Za djecu u manjim sredinama veoma su bitni ovakvi događaji jer nemaju priliku da se baš često susreću sa sličnim sadržajima. Radionice se pretežno odvijaju u gradu i mislim da su djeca u gradu zasićena, zbog čega je potrebno napraviti transparentnost kako bi sva djeca imala iste mogućnosti. Nadam se da će ove radionice probuditi ljubav u djeci prema pisanju i čitanju“, dodala je Kaloper.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одржана прва радионица у склопу пројекта „Зелено предузетништво за развој женског предузетништа у Брчком“

Дејана Крстић

Brčko: Radionice o seksualnom i reproduktivnom zdravlju u školama

Radio Brčko

Ove godine u funkciji tri nova vatrogasna doma

Mirsad Arnautović