RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Promovisana knjiga Enise Bukvić “Hrabrost i ludost – povratak u Mostar”

U ogranizaciji Udruženja građana „Suza“, sinoć je u dvorištu Kuće Bećirović u Brčkom, upriličena promocija knjige pod nazivom “Hrabrost i ludost – povratak u  Mostar” Brčanke Enise Bukvić.

„Autorica Bukvić, već 34 godine živi i radi u Rimu, a u prvom dijelu ove knjige opisuje poteškoće sa kojima se susretala prilikom želje da se vrati u BiH i nastavi živjeti u Mostaru, dok je drugi dio posvetila svojim najbližima,  kao i prijateljima. Piše o svom bratu, drugarima iz razreda, ali i svom velikom prijatellju, književniku i akademiku Predragu Matvejeviću, unoseći cijelu sebe u ovu knjigu“, kazao je promotor, eminentni bh. pisac Šimo Ešić.

Enisa Bukvić

Sama autorica ističe da joj je izuzetno drago što je nakon Tuzle, knjigu mogla promovisati i u svom Brčkom.

„Sve što sam u ovom dijelu napisala, plod je mog ličnog iskustva i doživljaja, jer sam sklona da pišem samo istinu, a sigurna sam u ono što sam sama proživjela“, kazala je Enisa Bukvić.

Udruženje „Suza“, koje okuplja uglavnom žene koje su pretrpjele različite vrste tortura, što uključuje i dešavanja u minulom ratu, bilo je sinoć, što je pomalo neuobičajeno, domaćin promocije knjige „Hrabrost i ludost- povratak u Mostar“, autorice Bukvić.Ovom promocijom, Udruženje je željelo predstaviti ženu koja je vrlo aktivna u društvu odnosno u sredini u kojoj živi i iz koje potiče, a takva je, kažu u “Suzi“ upravo Bukvićka.

“Kroz samo njihovo predstavljanje kao izuzetno jakih i istrajnih žena, i mi iz udruženja crpimo novu snagu“, istakla je predsjednica Udruženja „Suze“ Adila Suljević.

„Hrabrost i ludost“ je inače posljednja četvrta knjiga Enise Bukvić, pisana na italijanskom jeziku, a tu su još, prvenac „Naš put“, potom „Mi druge“, te djelo pod nazivom „Kosmopolitizam“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Брчком вечерас помоција књиге Славка Басаре “Хумано срце Српске”

Radio Brčko

У Брчком промовисана књига Жељка Пантелића “Ничији војници”

Vladimir Matijević

Priručnik “Medijska pismenost” promovisan u Omladinskom centru Brčko

Suvad Alagić