RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У Брчком промовисана књига Жељка Пантелића “Ничији војници”

Књига пензионисаног мајора Жељка Пантелића “Ничији војници”, промовисана је синоћ у Брчком, а  говори о страдању војника у Добровољачкој улици у Сарајеву.

“Kњига представља својеврстан документ за Тужилаштво БиХ, а њена основна порука је да нараштаје треба учити истини”, рекао је Пантелић.

Он је напоменуо да је књигу писао седам година, а да је више од половине тог времена провео тражећи саговорнике, те на основу сјећања преживјелих и документације о случају Добровољачка коју је добио од Центра за истраживање ратних злочина.

“Одлучио сам се да пишем када сам видео да нико други неће и да ће те приче остати неиспричане. Трудио сам се да све испричам из прве руке, на основу свједочења преживјелих из Добровољачке улице или и из изјава које су дате тако су неке изјаве први пут доступне јавности”, рекао је Пантелић.

Организатор промоције, одржане у Културно-административном центру “Патријарх српски Павле” је Српски књижевни круг Брчко који делује при Српском просвјетном и културном друштву „Просвјета“ Брчко.

Члан Круга Ђорђе Крстић рекао је да је идеја за промоцију овог дјела настала спонтано, а циљ јој је био да се публика у Брчком и шире упозна о стварним догађајима који су се дешавали у Добровољачкој улици уз низ детаља који су у књизи први пут откривени јавности.

“У књизи имате догађаје из дана у дан, имена и презимена погинулих и рањених, факсимиле и документе и ова књига је својеврстан документ за Тужилаштво”, истакао је Крстић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Брчком вечерас помоција књиге Славка Басаре “Хумано срце Српске”

Radio Brčko

U brčanskoj Gradskoj knjižnici promovirana knjiga „Reči su senke dela“ autora Duška Lopandića

Sandra Živković

Брчко: Сутра едукативна трибина “Караван културе говора”

Дејана Крстић