RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Radovi na krovu muzičke škole privode se kraju

Foto: Arhiva

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko trenutno se privode kraju radovi na rekonstrukciji krova, a primopredaju radova možemo očekivati za par dana, potvrdio nam je danas Jasmin Hasić, direktor Muzičke škole.

Kako nam rečeno iz Odjeljenja za obrazovanje projekat rekonstrukcije krova iznosi 81.900 KM sa pdv-om.

„Projekat rekonstrukcije krova od izuzetne je važnosti s obzirom da je u proteklom periodu škola prokišnjavala te su muzički instrumenti i ostala oprema bili izloženi opasnosti od oštećenja. Ove godine poduzet je i niz infrastrukturnih projekata, a jedna od ideja Vijeća roditelja i menadžmenta je i uređenje dvorišta škole“, rekao je Hasić.

Muzička škola Brčko postoji 72 godine. Jedna je od najstarijih u BiH, a od nje je starija samo sarajevska Osnovna muzička škola, spomenuo je Hasić s ciljem podizanja svijesti i očuvanju kulture i naveo da postoji interes vlasti da se u skorije vrijeme pokrene rad i Srednje muzičke škole.

“Menadžment muzičke škole kontinuirano radi na nabavci muzičkih intrumenata gdje im je potrebna podrška Odjeljenja za obrazovanje, a da postoji potreba govori i podatak da školu pohađa oko 200 učenika. S obzirom na toliki broj učenika, muzički instrumenti su podložni oštećenju i traže određenu zamjenu”, dodao je Hasić.

Da Brčko živi kulturu i umjetnost dokaz je i osvojenih preko 40 nagrada u prošloj godini, povodom čega su učenici imali i prijem kod gradonačenika Brčko distrikta BiH. Postali su prepoznatljivi u regionu na šta su najviše ponosni, ističu iz muzičke škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko distrikta 23. decembra

Suvad Alagić

Brčko: Osnovna Muzička škola raspisala je javni oglas za prijem učenika u drugom upisnom roku

Gorana Antić

Osnovnu muzičku školu u Brčkom pohađat će preko 200 djece

Radio Brčko