RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Muziča škola upisala 77 učenika, polovina primljena u pripremna odjeljenja

Osnovna muzička škola Brčko distrikta ove godine je upisala novih 77 učenika, od kojih će njih 34 pohađati pripremnu nastavu u dva odjeljenja. Prema riječima ravnatelja Jasmina Hasića upisani su uglavnom svi učenici koji su uspješno položili prijemni ispit na šest odsjeka (klavir, harmonika, violina, flauta, solo pjevanje i gitara).

“Ove godine obilježavamo 70 godina postojanja, te se moram zahvaliti Odjeljenju za obrazovanje, koje je prepoznalo rad naše škole, tako da smo bogatiji za još jednu novu klasu violine, koja je, podsjećam, oformljena prije četiri godine. Omogućeno nam je da primimo sve đake koji su položili prijemni ispit, tako da trenutno imamo 189 đaka,” istaknuo je Hasić, te napomenuo da imaju dovoljno kadra za podučavanje svih učenika.

U okviru redovitih aktivnosti rukovodstvo škole najavljuje mnoga učenička natjecanja, ali i manifestacije, od lokalnih i regionalnih koncertnih, preko aktivnosti u suradnji s drugim institucijama do Tradicionalnog godišnjeg koncerta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Osnovna muzička škola raspisuje drugi upisni rok za prijem učenika

Gorana Antić

Osnovnu muzičku školu u Brčkom pohađat će preko 200 djece

Radio Brčko

Upis učenika u prvi razred srednje škole – drugi upisni rok

Radio Brčko