RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Reprezentativno književno veče u okviru “Frančeskovih dana”

Nastavljajući manifestaciju Frančeškovi dani,  Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Brčko, sinoć je u svom domu upiličio nesvakidašnje veče poezije, na kojoj su svoje stihove iz zbirki pjesama „Pitomi urlici“ i „Odustajanje od dana“, kao jednu vrstu vlastite ispovjedi, govorili bard pjesništa Luko Paljetak i fra Ivo Kramar.

„Stihovi iz zbirki odražavaju naš lični život, ali su pisani tako da kroz poeziju, ono što je zapisano, na neki način označava nešto opšte i univerzalno”, naglasio je veliki hrvatski pjesnik Luko Paljetak.

Veliko zadovoljstvo što je u Brčkom i to sa pjesmama čiji je zajednički imenitelj „budi život svoga života“ iskazao je i fra Ivo Kramar, naglasivši da posebno drži do ovakvih neposrednih druženja sa publikom, odnosno ljubiteljima stiha.

Organizatori večeri iz brčanskog „Napretka“ iskazali su naročitu čast i zadovoljstvo da su  večeras ugostili dva ovako eminentna pisca.

„Veoma nas je obradovalo da smo uspjeli upriličiti ovo književno veče i ono nam ustvari jeste jedan poseban zgoditak, odnosno reprezentativni događaj cijele manifestacije, koji iskreno na početku nismo sa sigurnošću mogli planirati. Možda i zbog toga sam presretan da se dogodio“, istakao je predsjednik HKD Napredak Sarajevo -podružnica Brčko, profesor fra Mirko Jozić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.