RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Sinoć održan Božićni koncert u organizaciji HKUD “Izidor Poljak”

U organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Izidor Poljak“ iz Boća sinoć je u Domu kulture u Brčko distriktu održan tradicionalni Božićni koncert.

„Večeras smo ugostili dva kulturno umjetnička društva iz Brčkog, SPKUD „Prosvjeta“ i KUD „Brčansko kolo“, HKUD „Bosanska Posavina“ iz Zagreba i SKUD „Žarkovac“ iz Rume. Na ovaj način nastojimo pokazati kako sva tri naroda mogu zajedno da žive, te želimo da sačuvamo narodne običaje i tradiciju“, kazao je predsjednik HKUD „Izidor Poljak“ Boće, Filip Jarić.

„Dobili smo poziv na ovaj Božićni koncert od HKUD „Izidor Poljak“ da sudjelujemo sa svojim izvedbama, te nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što smo večeras ovdje. Ovo nam je prvi put da sudjelujemo na ovom koncertu i lijepo nam je da se svi zajedno družimo i na ovaj način promoviramo kulturu i običaje svih naroda“, kazao je Hakik Nezirović, predsjednik KUD „Brčansko kolo“.

„Ovim putem želim da čestitam Božić svima koji slave i da se zahvalim na pozivu, prvi put sudjelujemo na Božićnom koncertu u Brčkom i izuzetno smo sretni. Večeras ćemo se predstaviti sa dvije izvedbe, a to su „Igre iz Bele Palanke“ i „Igre iz Pčinja“, kazala je Marija Krunić predsjednica SKUD „Žarkovac“ iz Rume.

Pored pomenutih kulturno umjetničkih društava već devetu godinu za redom na Božićnom koncertu sudjeluje i HKUD „Bosanska posavina“ iz Zagreba.

Ovim Božićnim koncertom ujedno je proslavljeno i 27 godina rada HKUD „Izidor Poljak“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: KUD Bijela organizirao tradicionalni koncert duhovne glazbe

Radio Brčko

Brčko: Održan Božićni koncert klasične glazbe

Radio Brčko

Brčko: Upriličen Božićni koncert “Sjaj Božje ljubavi”

Radio Brčko