RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Započeo finalni tjedan Frančeskovih dana posvećen poeziji i glazbi

U sklopu nastavka manifestacije Frančeskovi dani, sinoć je u dvorani Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ upriličena večer poezije Nikole Šopa. Ovim događajem je ujedno i otvoren finalni tjedan Frančeskovih dana posvećen poeziji i glazbi.

„Mislim da bi ovo trebao biti udarni tjedan jer imamo jaku koncentraciju glazbe i poezije. Imamo Šopa, Tina Ujevića, te nekoliko zborova. S tim da ćemo događaj u srijedu odgoditi zbog Dana žalosti odgoditi najvjerojatnije za razdoblje poslije Fračeskovih dana“, kazao je fra Mirko Jozić, predsjednik HKD „Napredak“ Brčko.

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti Katarina Marošević, koja je sinoć recitirala poeziju, ovom prilikom je istaknula da je hrvatski pjesnik Nikola Šop djelovao u 20. stoljeću hrvatske književnosti.

„Izabrali smo ga da s njim otvorimo ovaj tjedan jer je upravo jedan od pjesnika koji može predstaviti poeziju kroz 20. stoljeće zato što je istkan kroz modernog kršćanina. Pa kako se mi nalazimo u ovom inovativnom modernom svijetu zato smo ga i izabrali kroz Frančeska jer je bio upravo poznat po franjinim pjesmama“, pojasnila je Marošević.

Manifestacija se večeras nastavlja koncertom klasične glazbe na kojem će nastupiti Jasmina Kasumović na violini i Darija Jahić na klaviru, a za završetak tjedna i zatvaranje Frančeskovih dana, 31. listopada, predviđena je svečana misa u Župnoj crkvi u Zoviku s početkom u 11:00 sati te koncert zbora Pontanima koji će, s početkom u 18:00 sati, biti održan u brčanskom Domu kulture.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Veoma uspješna promocija “Boce u moru” Katarine Marošević

Admir Kadrić

U okviru “Frančeskovih dana” odigrana predstava “Boing-Boing”

Mirsad Arnautović

Brčko: U sklopu Frančeskovih dana predstavljena monografija “Kad čovjek postane planina”

Mirsad Arnautović