RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Danas počinju Regionalni 31. Susreti BH pozorišta/ kazališta u Brčkom

Regionalne 31. Susrete BH- pozorišta/ kazališta u Brčkom otvara danas „Predstava Hamleta u Selu Mrduša Donja“, a u Domu kulture s početkom u 19.30 sati nastupa Satiričko kazalište Kerempuh Zagreb. Ovo je trenutno hit- predstava u Hrvatskoj, a na tekst Ive Brešana režiju je uradio Vinko Brešan. Susrete će zvanično otvoriti gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić. Nakon igranja predstave je odrugli sto koji počinje u 21.00 sat u Domu kulture.

S početkom u 11.00 sati u Domu kulture je redovna press- konferencija na kojoj će se medijima obratiti selektor ovogodišnjeg Festivala teatra u našem gradu dr. Hazim Begagić i drugi akteri.

U Off- programu, s početkom u 18.00 sati u Gradskoj galeriji Brčko je Kazališno- pozorišno dokumentarna izložba “Trideset Susreta pozorišta/ kazališta u Brčkom“, „Branislav Nušić na Susretima pozorišta/ kazališta u Brkčom – najveći komediograf XX vijeka“ i „Bosanskohercegovačke pozornice i Branko Ćopić“. Autori izložbi su Srđan Vukadinović i Jakov Amidžić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.