RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Двадесета Смотра рецитатора

БРЧКО, 11. МАЈА /СРНА/ – Одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” У Брчком приредио је синоћ у градском Дому културе такмичење финалиста 20. Смотре рецитатора брчанских средњих и основних школа на којем је,према оцјени жирија, у конкуренцији десет средњошколаца побиједила Николина Тучић говорећи стихове “Пркосне песме” Добрице Ерића.
За најуспјешнијег основца проглашена је Теодора Обреновић која је рецитовала “Ноћ пред полазак” Танасија Младеновића.
У конкуренцији средњошколаца који су се такмичили у казивању стихова друго мјесто припало је Јелени Ђурић, док се на треће мјесто пласирао Василије Јовић.
Друго мјесто у конкуренцији десет рецитатора основаца освојила је Марија Јагодић, а треће Петријана Михајловић.
Учешће на овогодишњој “Просвјетиној” јубиларној Смотри рецитарора пријавило је више од 70 ученика брчанских основних и средњих школа,од којих је пласман у финале изборило њих 20.
Такмичењу рецитатора претходило је отварање 16. изложбе ликовних радова ученика брчанских основних школа.
Према оцјени жирија,у конкуренцији радова основаца млађег узраста прво мјесто припало је ученици Прве основне школе Ивани Дамјановић,друго Маји Радовановић која похађа Другу основну школу,а треће Милици Маричић из Прве основне школе.
Жири је одлучио да раду чији је аутор Софија Божић, ученица Треће основне школе,додијели прво мјесто у конкуренцији ученика старијег узраста,док су ученици те школе – Александра Трнинић и Душан Мијатовић освојили друго и треће мјесто.
Најуспјешнијим рецитаторима и младим ликовним ставараоцима новчане награде и дипломе,којима их је даровала “Просвјета”, уручио је предсједник брчанског одбора овог друштва Стеван Стевић.
У музичко-забавном програму наступили су чланови пјевачке групе “Вијенац” и тамбурашке секције СПКД “Просвјета” Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

„Просвјета“ реализовала изложбу и смотру рецитатора

Admir Kadrić