RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Fantastična kabare- predstava „Međuigre“ Zijaha Sokolovića izvedena u Domu kulture Brčko

U sklopu vladine kulturno- sportske manifestacije „U susret proljeću Brčko 2014“ sinoć je izvedena nadprosječna kabare- predstave „Međuigre“, autorski projekat Zijaha Sokolovića, jednog od najvećih živućih tetarskih imena u regionu,ali i daleko šire.
Sokolović je na svoj prepoznatljivi način uveselio oko 600 prisutnih u Domu kulture Brčko, koketirajući, zasmijavajući, ironizirajući, ali prije svega uveseljevajući i na smijeh nagoneći prisutne, pa i samog sebe, što i jeste cilj ove vrste kabarea.
„Ja nisam kabaretist, ja sam prvenstveno glumac, ali sam se poslije kabarea koji kod mene traje 22 godine, odlučio da odem u neku drugu stranu te kabaretske forme, a to je da potražim te male stvari, ili male događaje, ili male trenutke u životu čovjeka koji mu čine život a on ih ne primjećuje zato što je zaraženo ovim globalnim načinom života, u smislu kapitala, u smislu religije, u smislu politike, u smislu nekog svog svakodnevnog života gdje je izgubio svoj neki lični odnos“, kazao je Sokolović u povodu igranja autorske predstave „Međuigre“ u Brčkom.
Predstava „Meduigre“ do sada je izvođena preko 200 puta, a zahvaljući Vladinom Pododjelu za sport, kulturu i turizam, i brčanska publika je imala priliku i zadovoljstvo vidjeti i doživjeti ovo fantastično teatarsko ostvarenje Zijaha Sokolovića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.