RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Fatmir Sulejmani: Životna želja mi je da živim od muzike

Pobjednik originalnog muzičko-dokumentarističkog showa Prvi glas sevdaha je 18-godišnji talentovani Brčak Fatmir Sulejmani.

Ovaj mladić kazao nam je da je na prijedlog svog oca i brata odlučio da se prijavi na ovo takmičenje, te da mu je drago što je ponijeo titulu najboljeg jer je za njega to dobra promocija pošto se, kako je istakao, u budućnosti vidi samo u svijetu muzike.

„Iako mi je klasika bila na prvom mjestu dok sam pohađao muzičku školu, Sevdalinka pjesma prelijepih tekstova i muzike, zauzima posebno mjesto u mom srcu. Ljubav prema ovoj pjesmi sam naslijedio od svog oca i brata“, istakao je Sulejmani.

Kako je rekao, na ovom takmičenju nije imao tremu jer svemu pristupa ozbiljno i bio je siguran u sebe, izuzev posljednje večeri kada je nakon što je proglašen pobjednikom inerpretirao pobjedničku pjesmu „Sjetuje me majka“ Safeta Isovića.

„Bila je to malo pozitivne treme jer sam tek tada bio svjestan šta sam postigao. Majka i brat su bili sa mnom i nekako oni su imali više treme od mene“, dodao je Sulejmani.

Fatmir svira klavir, gitaru, bas-gitaru, a najviše ga privlači muzika Tošeta Proeskog i Zdravka Čolića.

A više o Fatmiru Sulejmani, poslušajte u emisiji „Moj talent“ Radio Brčko distrikta BiH, koju ćemo emitovati u ponedjeljak 16. juna u 17 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.