RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Festival teatra u Brčkom otvara „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Satiričko kazalište Kerempuh Zagreb

Regionalni 31. Festival BH-pozorišta/ kazališta u Brčkom počinje 20. 11. a u takmičarskom dijelu igra 8 predstava, 4 iz BiH i po dvije iz Hrvatske i Srbije, rečene je danas na sjednici Organizacijskog odbora Festivala teatra u našem gradu.

Nakon sjednice, putem press- konferencije, gradonačelnik dr. Anto Domić,

je kazao d aje Vlada i ovoga puta dala podršku Regionalnom Festivalu BH- kazališta u Brčkom, ali i istaknuo da je ove godine jubilej 40 godina igranja kazaličnog festivala u Brčkom, te iznio očekivanje da će i ove godine Susreti opravdati opravdanje u teatarske publike i struke.

Dr. Hazim Begagić, slektor je kazao da će brčanska tetarska publika uživati u periodu od 20. do 28. 10. do kad festival traje. Ono što je najmanji zajednički sadržilac za sve predstave u repertoaru je kritika rigidnih ideologija svih društava iz kojih nam dolaze predsatve, naveo je Begagić.

Jakov Amidžić, direktor festivala je kazao d aje tehnučki i organizacijski sve spremno za početak Festivala, a da se karte mogu u prodaji nabaviti od 10. 11. U takmičarskom programu, koji počinje 20.11. igraju predstave: Satiričko kazalište Kerempuh Zagreb- Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Narodno pozorište Subotica- Koštana, Beogradsko dramsko pozorište – Trpele, Narodno pozorište RS Banja Luka- Ožalešćena porodica, Hrvatsko narodno kazalište Split- Čudo u Poskokovoj Dragi, Gradsko pozorište Jazavac Banja Luka- Od kolijevke pa do braka, Kamerni teatar 55 Sarajevo- Bajka koju idiot priča, Kamerni teatar 55 & MESS & partneri –Mali mi je ovaj grob.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.