RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

GALA 120 – Napretkov svečani božićni koncert večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” je 2022. godinu obilježilo značajnim brojem manifestacija upriličenim u čast obilježavanja 120 godina od utemeljenja tog kulturnog društva. Kao kruna jubileja i predanog rada večeras će u Narodnom pozorištu Sarajevo biti održan “GALA 120 na dar – Napretkov svečani božićni koncert”.

Pod ravnanjem dirigenta Zagrebačke opere, maestra Josipa Šege nastupit će neki od najvećih opernih i koncertnih umjetnika aktualne glazbene scene u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Proslavljeni bas-bariton velike internacionalne karijere i nacionalni prvak Republike Hrvatske Đorđio Surian, prvakinja Zagrebačke opere, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, mladi bariton, već sada česti gost nekih od najvećih opernih i kulturnih središta Europe, prvak Osječke opere, Leon Košavić, također prvak Osječke opere, renomirani bas Berislav Puškarić, mlada operna nada, laureatkinja nekoliko međunarodnih natjecanja, sopranistica Josipa Bilić i solista Sarajevske opere, bas Ivan Šarić, uz orkestar Sarajevske filharmonije.

Glasovi su to koji će nas kroz bisere operne i operetne literature kao i tradicionalne božićne pjesme odvesti u neke druge dimenzije i zasigurno donijeti dah svjetskih pozornica i izvedbi u kojima su ovi istaknuti umjetnici briljirali, saopćeno je iz HKD “Napredak”.

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”, širom otvarajući vrata za sve ljubitelje ove vrste glazbe, dobronamjernike, svoje članove i simpatizere želi zahvaliti i pokazati još jednom svoju misiju u službi čovjeka.

Ulaz na Napretkov gala božićni koncert, koji će početi u 20.00 sati, je slobodan.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.