RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada odobrila sredstva za financiranje udruga građana

Vlada Brčko distrikta na jučer održanoj sjednici usvojila je Odluku o dodjeli sredstava za financiranje i sufinanciranje programa odnosno projekata od javnog interesa u Vladinom Odjelu za europske integracije i međunarodnu suradnju za 2022. godinu.

Na Javni poziv se prijavilo ukupno 13 udruga građana, od kojih je povjerenstvo prihvatilo šest udruga koje su ispunile sve potrebne uvjete koji su traženi po ovom Javnom pozivu.

„Udruge koje su ostvarile pravo ovom Odlukom su dobile novčana sredstva i to: Udruga za razvoj potencijala djece i mladih „Rastimo“, za program/projekt „Škola kao sigurno mjesto – pilot projekat” u iznosu od 6.520 KM, Udruga Art Centar Ankata, za program/projekat „Škola životnih vještina” u iznosu 6.154 KM, Udruga građana „Demos”, za program/projekat „Znanje u službi razvoja zajednice po standardima Europske unije” u iznosu od 6.440 KM, Udruga „Proni” Centar za omladinski razvoj za program/projekat „Be Well Digital” u iznosu od 5.800 KM, Udruga mladih „Trka za život“ za program/projekat „Razbijanje mitova predrasuda o EU“ u iznosu od 5.560 KM, te Udruga građana „Sektor“ za program/projekat „Promocija programa jednogonišnjeg školovanja učenika iz Brčkog u zemljama EU (razmjena učenika srednjih škola)” u iznosu od 4700 KM“, kazao je Miroslav Geljić predstojnik Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Brčko distrikta.

Sljedeći korak je zaključivanje pojedinačnih ugovora s udrugama kojima su odobrena novčana sredstava iz ove Odluke, a kojim će se utvrditi međusobna prava i obveze.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Umjesto za 50 dana uskoro registracija firme u Distriktu za tri dana

Mirsad Arnautović

Brčko: Uspostavljen Registar dijaspore koji je dostupan na portalu Vlade Brčko distrikta

Gorana Antić

Uskoro i u Brčkom registracija firme na jednom mjestu

Mirsad Arnautović