RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Humanitarni koncert Amire Medunjanin i Damira Imamovića za Fondaciju Our Kids

Istaknuti bh. umjetnici Amira Medunjanin i Damir Imamović nastupiti će večeras u okviru humanitarne misije Fondacije Our Kids iz Londona.

Medunjanin i Imamović nastupiti će u pratnji vrhunskog muzičara Boška Jovića. Na koncertu “Merak mi je” vrsni muzičari će publiku provesti kroz historiju sevdaha.

Zbog specifičnih uslova, taj humanitarni koncert će biti održan u subotu 11. decembra s početkom u 19 sati, po britanskom vremenu (odnosno 20 sati po srednjovropskom vremenu) u online formi. “Ulaz” na koncert je besplatan uz podsjećanje da je ovo humanitarni koncert i da su sve donacije dobro došle.

Cilj Fondacije Our Kids iz Londona je  da pomaže djecu bez roditelja i sve mlade ljude sa specijalnim potrebama u Bosni  i Hercegovini.  Zajedno sa svojim partnerima, organizacija  je dosad uspješno implementirala nekoliko projekata, koji su unaprijedili svakodnevni život stotina djece u BiH. Fondacija Our Kids UK je učinila mnogo toga da proteklih godina  pomogne djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini.

Pomoć su pružali  toj djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, intergaciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava.

Pored Amire Medunjanin doprinos radu Fondacije daje i bivši bh. reprezentativac Saša Papac, saopćio je BH infodesk.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Na humanitarnom koncertu prikupljeno preko 7.000 KM za liječenje Emira Hamzića

Sandra Živković

Bijeljina: U nedjelju humanitarni koncert za liječenje Milene Božić

Radio Brčko