RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaDobre vijestiKultura

Iz štampe izašao roman Isidora i Sergej pisca Suvada Alagića iz Brčkog

Iz štampe je izašao novi roman Suvada Alagića, pisca iz Brčkog, po nazivom „Sergej i Isidora“.  Knjigu je objavio Književni klub Brčko Distrikt a roman je za štampu uredio i recenziju uradio Žarko Milenić, izdavač.

Roman Isidora i Sergej je moj mladenački san koji je svoju prvu književnu formu dobio u pjesmi „Provokacija“, zatim sam na istu temu uradio i zapaženu priču „Provokacija, priča o pjesnicima“, i nakon 4 godine rada i uz konsultacije i pomoć Žarka Milenića, mislim da sam uspio ispisati zanimljiv ljubavno- politički triler, koji u fabuli ima ljubavnu vezu slavnog ruskog i svjetskog pjesnika Sergeja Jesenjina i američke balerine Isidore Dankan, ali kao pandan ovom paru u romanu se pojavljuju i bosanski romantici oličeni u likovima Aminu u Ljiljani. Recenzent i urednik Milenić sjajno je primijetio da je ovo logičan nastavak mog prethodnog romana „Aminovo djetinjstvo“ i ja se nadam da književna publika i kritika neće ostati ravnodušni na ovu moju najnoviju, petnaestu po redu objavljenu knjigu, kazao je u izjavi za Radio Brčko pisac Suvad Alagić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.