RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vermont Brčko realizira tri uporedna projekta

Omladinski centar Vermont Brčko danas je povodom tri uporedna projekta za mlade održao press- konferenciju. O programu „Uvođenje transparentnog mehanizma finansiranja NVO od strane lokalne vlasti“, podržan od strane EU, detalje je iznio koordinator Damir Radenković, predsjednik Vermonta. Projekat je vrijedan 150.000 eura. Projekat „Poslovno resursni centar“, iznosi 242.000 eura, a podržan je od strane EU i „Brčaci u akciji“ vrijednim oko 8.500 KM, podržava Fondacija Mozaik, naznačila je Marica Lucić, koordinatorica projekata u Vermontu. Sva tri projekta podržava i Vlada Brčko Distrikta, kazala je još Lucić.

Projekti „Uvođenje transparentnog mehanizma finansiranja NVO od strane lokalne vlasti“ i „Poslovno resursni centar“, traju po 24 mjeseca, a program „Brčaci u akciji“ traje do 15. aprila, a podržava ga i J.P. Komunalno Brčko, napomenula je još Marica Lacić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.